Back Back Nieuws

Tour du ALS levert € 1.150.000,- op voor onderzoek naar de ziekte ALS

08 juni 2014
De derde editie van Tour du ALS Triple-X is een week geleden met succes verreden en gelopen. Het evenement - met in totaal 628 deelnemers, 125 vrijwilligers en 2500 supporters - heeft onder het motto “Samen trappen we ALS de wereld uit!” tot nu toe € 1.150.000 opgeleverd.

De 628 deelnemers -16 ALS patiënten, 549 racefietsers, 52 wandelaars en 26 hardlopers- hebben in totaal 62.174 km gefietst, ruim 2.000 km te voet afgelegd en meer dan 1 miljoen hoogtemeters gemaakt op de flanken van de Mont Ventoux. Voor de meeste onder ons een berg van mythische allure. Vanuit het basecamp, het start/finish terrein te Mazan en de top van de Mont Ventoux, is het evenement zo georganiseerd dat op meerdere locaties tegelijkertijd deelnemers starten, worden verzorgd en uiteraard als helden worden binnen gehaald. Veel deelnemers rijden persoonlijk voor een patiënt of overleden patiënt. Een unicum op het gebied van charitatieve evenementen.

Evaluatie
Inmiddels zijn deelnemers, patiënten en organisatie terug in Nederland en staat de volgende editie in de steigers. Evaluatie afspraken zijn gemaakt met sponsoren, vrijwilligers en deelnemers om zeker te zijn dat ook de volgende editie wederom een verbetering en groei laat zien. Stichting Tour du ALS is in 3 jaar tijd gegroeid van 72 deelnemers tot 628 deelnemers. Dit vraagt de nodige verbeterslagen van bestuur en organisatie. Het doel uiteindelijk: 1500 deelnemers voor 1500 ALS patiënten. Uiteraard is iedereen welkom om een bijdrage te leveren aan Tour du ALS. Professionals zijn altijd welkom.

ALS
ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Door ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en onderste deel van de hersenen af. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. ALS leidt tot progressieve zwakte van spieren in armen, benen, gelaat en romp. Zwakte van de ademhalingsspieren is vaak de oorzaak van overlijden. Er bestaat geen behandeling of medicijn, waardoor de gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt slechts drie jaar is.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!